top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSDH Velký Ořechov

SUHRNNÁ ZPRÁVA SOUTĚŽNÍCH TÝMŮ SDH VELKÝ OŘECHOV

MLADŠÍ ŽÁCI

Mladší žáci zahájili sezonu na domácí půdě na okrskové soutěži. Ve štafetě se jim zadařilo a s časem 1:06:06 obsadily druhé místo. Na útoku potvrdili svoji kvalitu a s časem 23:66 zvítězili v téhle kategorii a celkově to znamenalo první místo.

Dohromady objeli mladší žáci 10 soutěží. Ve zlínské lize mladých hasičů obsadili v téhle sezoně 11. místo s celkovým počtem 30 bodů. Jejich nejrychlejší čas byl 17:62, který se jim podařilo zaběhnout v rámci ZLMH ve Zlíně na náměstí Míru. Velké díky patří sboru a rodičům za podporu při trénincích a na soutěžích.





STARŠÍ ŽÁCI

V letošním roce jsme zaznamenali velký zájem ze strany dětí. Některé nám dorostly a mohly tak okusit nově kategorii starších žáků. Stejně jako u mladších žáků, byla pro ně prvním ostrým startem domácí okrsková soutěž. Štafetu zvládli dokončit v čase 58:50 a to stačilo na 4. místo. Na útoku to bylo bohužel NP za nenastartovanou mašinu, která nás zlobila po celou sezonu.

Celkově starší žáci objeli 10 soutěží a v rámci zlínské ligy mladých hasičů obsadili v téhle sezoně 18. místo s 15 body. Nejlepší dosazený čas zaběhli v Tečovicích za 18:86.

„Po celou sezonu nás doprovázela smůla a technické problémy. Musíme intenzivně pracovat na zlepšení kvality týmu a techniky,“ svěřil se trenér Luděk Chmela, který je i přes všechny potíže na své svěřence v prvním roce v nové kategorii hrdý.

Tímto děkujeme trenérům dětí – Ivetě Chmelové, Luďkovi Chmelovi a Petru Svízelovi za příkladnou práci s mládeží.



GOGO ŽENY

Začátek sezony doprovázely klasicky problémy se sestavou. Na post rozdělovače nám přišla na pomoc Katka Kvitová z SDH Pravčice a na béčka Anička Omelková z SDH Hradčovice.

Sezona začala přípravou v hale v Březolupech. Po nabrání fyzičky jsme se vydali na tréninkovou trať, kde nás čekaly změny, a to zejména v poskládání základny. Holky totiž letos začaly běhat proudnici za běhu.

Po výhře na domácí okrskové soutěži jsme zamířily na okresní kolo v Otrokovicích. Zde jsme ukázaly, že se to nezapomíná a skončily jsme na celkovém 2. místě. Postupu na krajské kolo jsme se ale museli vzdát z důvodu rozsáhlé marodky.

Ve zlínské lize požárního sportu nás letos doprovázela smůla. Na loňský titul jsme nedokázali navázat a po protrápené sezoně jsme skončily na konečném 5. místě s 84 body.

Nejlepší letošní dosažený čas byl 17:83, který se nám podařilo zaběhnout v Bratřejově.

Děkujeme všem, kteří nám v letošní sezoně vypomohli. Ať už na dráze nebo mimo ni. Velké díky si zaslouží samozřejmě trenérské duo Michal + David Gajdošíkovi.



GOGO „C“

Pro tenhle rok jsme museli kvůli pracovní vytíženosti Marka hledat náhradu na post béčkaře. Tím se stal Martin „Mráza“ Mrázek z SDH Kaňovice, který si k novému postu přičuchl již na konci minulé sezony. Po celou sezonu jsme ovšem dopláceli absenci zraněného proudaře. Snažili jsme se to všelijak lepit, ale jak jste si mohli všimnout, nebylo to ono. Celkově se na postu prostřídalo 13 různých proudařů snad z celého kraje.

Po postupu z okrskové soutěže jsme na okresním kole doplatili na risk běhu pouze jedné štafety, která měla neplatný pokus. Na stovkách jsme se likvidovali jeden po druhém, a byli jsme rádi, že můžeme vůbec nastoupit ke královské disciplíně. Tu jsme ovládli a s časem 22:64 jsme si trochu spravili jméno.

Obhajoba titulu mistra zlínské ligy v požárním sportu nám letos utekla. Celkově jsme obsadili třetí místo s počtem 160 bodů. Cenným vítězstvím pro nás bylo ovládnutí soutěže O zlatý pohár hejtmana zlínského kraje, který se po 8 letech vrátil na Velký Ořechov.

Dohromady jsme objeli 33 závodů a z toho jsme 15x stáli na bedně. Nejlepší dosažený čas a zároveň osobák jsme zaběhli v Částkově na VCUH za 16:52.

Do příští sezony chceme jít s plným počtem členů a s odhodláním vyhrát co nejvíce závodů a lig. Děkujeme sboru za zakoupení vybavení a sponzorům za finanční podporu v roce 2019.



GOGO „B“

Pro Ořechovské „béčko“ znamenala sezona 2019 hlavně trápení, zdravotní problémy a nedostatek motivace.

Objeli jsme celý seriál zlínské ligy požárního sportu a skončili na celkovém 8. místě s počtem 93 bodů. Nejlepší dosažený čas byl 14:83 na 2B v Nevšové.

Sezonu jsme se snažili hlavně užít, jelikož jsme se po společné poradě rozhodli, že to bude naše poslední soutěžní. Tímto bychom chtěli poděkovat všem, kteří nás po celé ty roky doprovázeli při bojích o nejvyšší příčky, také všem členům, kteří se v našem týmu vystřídali, a hlavně sboru za podporu.



GOGO „A“

Přípravu na letošní sezonu jsme hodně podcenili a při zapínání opasků na první soutěži to bylo hodně znát. Našim tréninkem byly roky zkušeností a ty jsme uplatnily hned na první soutěži na domácí půdě při okrskové soutěži, kde se nám podařilo vyhrát. Zavítali jsme také na zlínskou ligu v požárním sportu, kde jsme v kategorii Muži 35+ vyhráli v Šarovech a později takové na Velkém Ořechově.

Nejlepší dosažený čas byl právě na domácí půdě v rámci ZLPS a to 16:87.

Od příští sezony si slibujeme více odjetých závodů a méně přibraných kilogramů.


za SDH Velký Ořechov

Ondřej Jurák

93 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page